lørdag 12. januar 2013

Grønn te gjør godt i kulda

Grønn te inneholder mye antioksidanter og har også en gunstig virkning på immunsystemet.

Husk at vannet du brygger grønn te av ikke skal være varmere enn 80 grader. Kokende vann ødelegger mange av de nyttige stoffene og teen kan få en bitter smak. Kok opp vannet og la det stå 4-5 minutter før du heller det over tebladene.

I Hiet har vi i første omgang tatt inn 4 ulike grønne teer:

Japansk Sencha: Førsteklasses japansk sencha kvalitet med rik aroma og lys gulgrønn farge i koppen. Trekketid 2-3 min, vann ca. 70-75 grader.

Mao Feng: Denne kinesiske grønne teen minner om vill fersken og magnolia, den har en forfriskende smak og en lang ren ettersmak.

Mao Feng te fungerer godt med geitost, og noen cheddar oster.  Den passer også godt til laks og risretter, samt til krydret kinesisk mat. Trekketid 2-3 min, vann ca. 80 grader.


Grønn av misunnelse: Festlig teblanding av sencha, formosa oolong, kamilleblomst og solsikke, smaksatt med jordbær og appelsin.  Trekketid 2-3 min, vann ca. 80 grader.















'






Tante grønns hage: En riktig smaksbombe av en grønn te, bjørnebær, bringebær, solbær, rips, jordbær, fersken og solsikke tilsatt en herlig aroma.  Trekketid 2-3 min, vann ca. 80 grader.


















Te er, uansett type, en vinnerdrikk!
Den har masse aroma og inneholder stort sett ingen kalorier.

Kom gjerne innom og spør om å få smake på en te du har lyst til å prøve:-)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar